annons från splinx

söndag 2 juni 2013

Att Leva Med Funktionsnedsättningar....

Hallå igen till er alla...hoppas att ni alla där ute har en fin helg...nu är det snart en ny vecka och nya utmaningar.
Tänk vad veckorna går så fort.Nu har jag själv barn som skall sluta skolan om dryga fjorton dagar-alltså det närmar sig skolavslutning för dem flesta skolungdomar.

En annan gick ju också genom samma sak-alltså skolavslutning...det är en härlig tid för dem flesta ungdomar som går i skolan och skall ut i sommarlov.
Nu sitter man själv och är egen företagare och arbetar med frågor som rör allt som har med funktionsnedsättningar att göra.
Detta med att ha funktionsnedsättningar, det gör att för dem personer och människor som har någon form utav funktionsnedsättningar, det sätter ju en hel del begränsningar för just dem människorna.


Kanske inte kan utföra all uppgifter och vardagsbestyr som vi alla andra kan.

Detta måste dem ha hjälp med för att kunna klara utav sin vardag.
För att få hjälp med det mesta som rör sin vardag, ja då måste dem ta till hjälp ifrån någon kommun eller ett privat instans som kan utföra dem bestyren som dem behöver hjälp med.
Nu ser ju alla funktionsnedsättningar ut väldigt annorlunda ut, man kan ha en lätt funktionsnedsättning som gör att man kan klara utav det mesta vardgasbestyr och en del kan ha väldigt svåra funktionsnedsättningar.

Allt detta ser helt annorlunda ut från människa/person till annan person och människor.
När någon person med funktionsnedsättning bestämmer sig med sina anhöriga att man behöver få sin vardagsbestyr tillgodosett och hjälp med en som kan hjälpa till med detta, ja då lägger man in en ansökan om detta, ja just en sådan ansökan till den kommun som man är folkbokförd i, ja då lämnar man in en ansökan och oftast så kan detta ta väldigt lång tid (väntetid). När den vederbörande får denna ansökan tillbaka, ja ibland får man ett positivt besked eller att den ansökan blir ett avslag på.

När den vederbörandefår ett negativt besked, ja då kan det bli katastrofala följder som gör att den inte orkar med att föra denna ansökan vidare och man "lägger den ansökan" på hyllan och försöker att leva ett normalt liv som möjligt med att sina anhöriga få oftast ta den största "smällen med" att dem anhöriga får sköta allt plus att den anhörige skall samtidigt ta hand om sitt eget liv.

Oftast så kan det bli väldigt stora problematik med den vederbörande och tillslut så orkar inte den anhörige ta hand om allt och den "ramlar ihop utav" nedstämdhet och utmattning, p.g.a att många kommuner "vill inte" ta ställning till denna problematik och ger mer avslag än ett positivt besked.

Jag själv har varit med om det mesta som har med dem problematik att göra, och mitt företag arbetar just med dem frågorna och arbetar med att förebygga att den vederbörande inte skall få ta den "smällen" och att den skall kunna få sin vardag tillgodosett på det bästa & möjliga sätt.

Att leva med funktionsnedsättningar idag, det är ett stort problem ute i vårt samhälle och just den människogrupp skall också kunna få leva ett sådant normalt liv som vi alla andra gör.
Många där ute sitter idag och inte har den hjälpen idag, men för att komma åt den gruppen, det är väldigt svårt att nå fram till just den gruppen utav människor.


Att få ett avslag e.x det blir oftast mer arbete att utföra åt den vederbörande och den som har ork till detta, ja då blir det mer arbete och man får lägga fram ännu mera arbete och man skall lämna in en ytterliggare en påföljd utav en ansökan och oftast kan detta bli en katastrof för den enskilde och då kan det ta ännu längre tid.

Sänder en "vanlig svensson" in en ansökan, ja det kan ju handla om vad som helst, ja då går det oftast mycket fortare och man få det man söker om, men skall en som sitter med en s.k funktionsnedsättning, ja då vänder oftast dem "kommungubbarna" bort huvudet och vill inte "kännas vid" det problem och då blir det också att dem människorna som sitter där ute nu med en s.k funktionsnedsättning, dem blir mer och mer bortglömd och hamnar i skymundan ute i vårt samhälle.

På en del så "syns" inte den enskildes problematik på ytan utan det sitter oftast innanför sina nerver och då syns det inte utifrån.
Detta med att ha funktionsnedsättning idag, det måste bli en ändring och att mer och mer människor som ansöker om olika hjälpinsatser skall få den hjälpen och att det inte skall behöva "krångla" till det allt för mycket utan att det skall kunna få igenom sitt argument och sina vardagsbestyr som dem oftast behöver hjälp med.


Att ha en funktionsnedsättning, det skall inte behöva betyda att man inte har rätt att få den hjälpen utan man skall kunna få hjälp ändå utan att behöva dra fram sin fråga längre upp i en tvist eller en instans, utan det skall räcka med att man sänder in en ansökan och att den ansökan skall kunna bli beviljad snabbare än vad dem lägger ut för bedömning och beslut idag.

Nej, att leva med funktionsnedsättning idag, det är inte lätt alla gånger,många får sina ansökningshandlingar bortglömd och avslag mer och mer och man orkar inte att driva den frågan längre upp.

Det är många som får sina ansökningar ett avslag och det är inte en rättighet mot den enskilde, denna grupp måste få komma fram i vårt samhälle mer och mer idag än vad dem gör idag.
Nej, till dem som beslutar om den enskildes problematik, bli mer effektivare och anställ mer personal som kan åta sig dem handlingar och att den enskilde kan få samma rättighet som vi alla andra får.
Låt dem människorna få sin rättighet att kunna få leva ett normalt liv som möjlighet, dem är också människor som vi alla andra är.

Att leva med funktionsnedsättningar, det skall vara en rättighet att få sina vardagsbestyr tillgodosett på alla möjliga sätt som det går att få fram.
Just sådana frågor och olika hjälpinsatser, dem arbetar jag och mitt företag med just för att dem människorna får inte sin "röst hörd" och då skall en annan  försöka att få deras röst hörd i massmedia.
Att föra deras röst fram i olika ansökningar, det är både roligt och intensivt och en annan som har arbetat med detta i många år, har sett ett och annat och tycker att alla dem som sitter där ute med en problematik, dem skall också kunna få sin röst hörd.

När en får sin röst hörd och få sin hjälpinsats beviljad, ja då skall det gälla alla andra också.
Alla dem som har en funktionsnedsättning, dem skall också få sin rättighet genom och att dem också skall kunna få leva ett sådant normalt liv som möjligt som vi alla andra.
Till er alla där ute, nu behöver inte ni sitta inne med er ansökan, lämna över detta till mitt företag...företaget är i den regi som arbetar med dem frågorna.

Till er alla som sitter och lämnar beslut till dem människorna, va inte så fräck och skyll inte på att man har så mycket att göra, det är ingen "att skylla ifrån sig" och inte har tid, utan man måste ta sig tid och an på dem frågorna som kommer in, har man inte tid med detta, ja anställ mer personal som är villig att se över dem ärenden som kommer in.
"Skyll inte på att man inte har tid och att man har "glömt bort" detta...det är ingen bortförklaring med detta.

Dem människorna är också människor, tänk er själv istället om hur ni själv skulle vilja ha det om ni också satt i en sådan situation.
Att leva med funktionsnedsättningar det är en "rättighet" att få sin vardag tillgodosett.
Känner man att man inte har fått sin "röst hörd", ja då skall man vända sig hit...här kan man få sin rättighet.

Mitt företag tänker och arbetar ett steg längre än vad dem som sitter och beslutar detta...
Vänd er hit om sin röst inte har blivit tillgodosett...
Vi är människor allihopa.
Tack för ordet!

Kika in hit oftare...

Välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar